MENÜ

IMRE MÓNIKA
KINEZIOLÓGUS

"MINDIG VAN VÁLASZTÁSUNK"

1.MIK AZOK A VÉLETLENEK?

Sokak szerint a Földön kétféle ember él, aki a vele történő eseményekre, helyzetekre úgy tekint, mint égi útmutatásra, míg a többiek szerint ez hihetetlen zagyvaság és egy vállrándítással egyszerű véletleneknek fogják fel az életüket, a velük történt jókat pedig a puszta szerencsének értelmezik és nem hiszik, hogy bárki is lenne odafenn vagy valahol, aki ismerné mire vagyunk hivatottak.

Azt hiszem, érdemes elgondolkodni, mi melyik csoportba tartozunk! Azok közé, akik egész életüket csupán szerencsés véletlenek sorozatának gondolják vagy esetleg azok közé, akik felismeréseket és jeleket látnak. Az élet detektív regény lenne? Figyelj jól, keresd a nyomravezető jeleket, fejtsd meg az értelmüket és végül a begyűjtött információ tudatában változtass! Miért is ne? Fejtsünk rejtvényt. Jómagam azt a nézetet vallom, hogy a spirituális ébredés itt kezdődik, a figyeléssel. Csak a szemednek hiszel, mindennek, ami mérhető, amire már alkottak valamilyen tudományos tézist vagy te magad kezdesz kísérletezni?! A gravitáció és a kozmosz törvényei persze arra is hatnak, aki nincs semmivel tisztában, nem fogadja el a látható világon túli tartományokat. Nem baj, ha valaki kételkedik, miközben keresi a válaszokatA jelek szerepe Körülbelül akkoriban, mikor Einstein felismerte, hogy a tér és az idő igencsak relatív fogalom egy másik embertársunk, a svájci pszichiáter Carl Gustav Jung tanulmányt írt az úgynevezett "jelentős véletlenekről", amit mostanság szinkronicitás néven emlegetünk. A lélekbúvár kissé dagályosnak tűnő kifejezése szerint ez a jelenség ugyanolyan természetes szervező elv, mint az ok okozati összefüggések, bár a szinkronicitás esetén a miértre azonnal ritkán kapunk választ. Amennyiben sikerül ráhangolódnod ("lássuk, miért történt ez"-attitüd) a veled történő eseményekre - legyenek azok bármennyire jelentéktelennek tűnők is -, esélyed van megtapasztalni, hogy a körülötted működő energia vagy erőtér reagál rád és a legtitkosabb elvárásaidra. Akarod vagy nem ily módon a kisebb-nagyobb véletlenek alakítják az életünket, vezetnek bennünket és formálják hétköznapjainkat. Ezen események szerepe az lenne, hogy felrázzon, éberségre intsen, változtatásra ösztönözzön? Kinek ez, kinek az, mikor melyik. A lényeg, ne érezd azt, hogy ha valamire nem találsz magyarázatot, akkor lemaradtál arról az üzenetről. Ha ez az energia intelligens, már pedig évek óta így tapasztalom, akkor kérd az információt más formában, ha fontos, hogy tudatában legyél. Az angyalok nagy mesterei az üzenetek közvetítésének, ha kéred, kapod, ami számodra segítség lehet. Az elfogadással szokott az a probléma lenni, hogy meglepő irány rajzolódik ki előtted és nem érted emberi felfogóképességgel, hogy miként lehet ez megoldás számodra. Azért csak csináljad! Minden lépés tanít bennünket.

2.TÁG JELEN

AZ Ember nem egy elszigetelt lény, hanem folytonos kapcsolatban van (tudatosan vagy öntudatlanul) az őt körülvevő Univerzummal, amelynek a képére lett alkotva. Tehát bennünk a Világmindenség tükröződik, amit a következő sorok fogalmaznak meg találóan: „ami itt, Mikrokozmoszunkban megtalálható, az rajtunk kívül, a Makrokozmoszban is megtalálható; ami itt nincs, az rajtunk kívül sem létezik”. Ha elfogadjuk ezt az ősi tanítást, levonhatjuk azt a tanulságot, hogy ha sikerül saját magunkat megismerni, akkor ezáltal megismerhetjük a minket körülvevő Világmindenséget is.

Ahhoz, hogy az önmegismerés útjára rálépjünk, tudatában kell legyünk annak, hogy valójában kik is vagyunk mi? Erre a kérdésre a választ a valóság megélése és nem az elméleti megközelítés fogja megadni, de ennek ellenére szükséges didaktikai célból egy elméleti elemzés, ami évezredek során kristályosodott ki.


3.AZ ENERGIA

1.Tudd, hogy mit szeretnél, és kérd az univerzumtól.
Magyarul: tessék tisztába jönni a céljaiddal. Fontos tudni, mit miért akarunk, és hogy az hova vezet bennünket rövid, közép és hosszútávon. Amint egy mederbe tudtuk terelni azt a sok dolgot, amit szeretnénk az életünkben (család, karrier, hobbik stb.), már sokkal előrébb tartunk, mint az emberek többsége. És a varázslat: a céljaid fogják meghatározni a döntéseidet és a cselekedeteidet.

Ja, és nem kell ehhez az univerzum engedélye. Amikor ezt a lépést végzed, egyszerűen mentálisan megnöveled a fontosságát annak, amit nagyon akarsz. Ettől lendületbe jössz, és nagyban nőnek az esélyeid arra, hogy el is érd. Ráadásul kételkedned sem kell abban, hogy megvalósul-e: te csinálod, nem valami csodára vársz.

2. Amikor a kívánt dologra koncentrálsz, érezz pozitív, nagymértékű emóciót, mint a lelkesedés vagy a hála.
Magyarul: szerinted ha szomorúan gondolsz valami célra, azt tényleg akarod? Nyilvánvalóan olyan célokat kell kitűzni magad elé, amik lelkesítenek, vagy pozitív érzelmekkel töltenek el. Ha elég sokat gondolsz arra, milyen jó lesz, ha eléred ezt a célt, lehetséges, hogy több hajlandóságot fogsz érezni magadban arra, hogy tegyél is érte valamit? Vagy legalább hogy ne tedd az ellenkezőjét?

Ha érzelmileg elég erősen összekapcsolódsz valamivel, egyre nehezebb lesz ellene cselekedni. A hirdetők ebből rengeteg pénzt csinálnak. Ha rá tudnak venni, hogy a termékükhöz a saját boldogságod érzését társítsd, eladták neked. Ha ezt önmagaddal is meg tudod tenni, újra tiéd az életed. Nincs itt semmi varázslat, elég, ha olyan dolgok felé mész, amik örömöt okoznak.

3. Érezd úgy, és viselkedj úgy, mintha a kívánt dolog már a tiéd lenne.
Magyarul: ha sovány akarsz lenni, ne pizzán és csokin élj, mert a soványak azt nem csinálják. Ha gazdag akarsz lenni, hagyd abba az önsajnálatot, dolgozz keményen, és járj vállalkozó szellemű emberek közé, mert a gazdagok is így tesznek.

Amint magadra tudod ölteni azt az érzést, hogy már birtoklod, amire vágysz, megnő az önbizalmad ezzel kapcsolatban, és bátrabban, határozottabban cselekszel. Ez viszont másokra is kihat, és hajlandóbbak lesznek veled barátkozni, üzletet kötni, vagy amit szeretnél. Ráadásul észreveszel olyan lehetőségeket is, amik eddig elkerülték a figyelmed. Ez olyan, mint amikor épp kis fehér autót akarunk venni: hirtelen mindenhol kis fehér autókat látunk az utakon. Ez is csak a fókusz kérdése.

4. Légy nyitott arra, hogy fogadd a vágyott dolgot.
Magyarul: ha úgy érzed, valamit nem érdemelsz meg, vagy lehetetlen számodra, hogy azt elérd, akkor biztos, hogy nem is fog soha megtörténni. Még ha valami véletlen folytán ott kopogtatna is az ajtódon, nem hallanád meg. Mint a fiú és a lány, akik odavannak egymásért, de sosem közelednek, mert mindketten azt hiszik, a másik túl jó hozzájuk. Vagy az áldozat, aki mindig visszautasítja a segítséget, mert úgy érzi, nem érdemli meg, vagy kellemetlen számára.

Ha képes vagy félretenni az önmagaddal kapcsolatos kétségeidet, aggodalmaidat, és az általános szkepticizmust, akkor el tudod majd fogadni azt a tényt, hogy érsz annyit, amennyit szeretnél. Lehetsz az, aki szeretnél, megteheted, amit szeretnél, és birtokolhatod, amit szeretnél.

A valódi titok: a cselekvés törvénye
Nincs szükséged a szellemre a palackban, hogy megvalósítsd a céljaidat. Minden aggodalom, bizonytalanság és kétség legjobb ellenszere a cselekvés. Ha hinni szeretnél az univerzumban, az jól van úgy, csak ne felejtsd el: az is te vagy. Jó dolog összhangban lenni a szellemi mivoltunkkal, hiszen azok vagyunk valójában. Bárki képes bármire, komolyan. De tenni kell érte. Találd ki, higgy benne, aztán valósítsd meg. Varázslat? Lehet. De csak azért, mert olyan kevesen látják az egyszerűségét.

4.HARC A HATALOMÉRT

Az emberben három énállapotot különböztet meg. Az énállapotok olyan működésmódok, melyek közt pillanatról pillanatra válthat egy adott személy, tehát Berne mindenkiben meglevőnek nyilvánít.
Az első abból indul ki, hogy mindenkinek voltak szülei, illetve szülőpótlékai, és az ilyesfajta szülő-én viselkedéstípus rögzül az emberben. Ezt Berne „exteropszichikus működésnek” nevezi, vagyis „mindenkiben lakozik egy szülő”.
A második az objektív adatfeldolgozás képességével működésbe hozható személyiségjelek, viselkedések (az adott helyzetben a rendelkezésre álló adatok) alapján körvonalazható, melyet „neopszichikus működésnek” nevez. Jelentését a „mindenkiben lakozik egy felnőtt” mondattal írja le.
A harmadik pedig a korábbi tapasztalatok alapján rögzült jó és rossz beidegződéseket, maradványokat foglalja magába, ez az „archeopszichikus működés”, mely azt jelenti, hogy „mindenkiben van egy gyermek”.

A szerző elkülöníti egymástól az énállapotokat, mert gyakran előfordul, hogy ellentétbe kerülnek egymással, és mert erősen különböznek egymástól. A különbözőségük abban áll, hogy melyiknek milyen feladata van az emberben: A felnőtt a legfontosabb, a fennmaradáshoz nélkülözhetetlen, adatokat dolgoz fel, számításokat végez; az ember ezek segítségével birkózhat meg sikeresen a külvilággal. A felnőtt dolgozza fel a tapasztalatokat is, valamint kontrollálja a másik két énállapotot is, a gyermeket, mely az intuíciók, a spontán hajtóerők és az alkotókészség gyűjtőfogalma, valamint a szülőt, amely a valódi apaság / anyaság sikeréért felelős, és bizonyos válaszokat automatikussá tesz, ezzel időt és energiát takarítva meg (ezt nevezik megszokásnak is). A felnőtt ezáltal mentesül az alól, hogy mindenféle apróságban újra és újra döntenie keljen, a fontosabb dolgokra koncentrálhat, a rutint hagyhatja a szülőre. A három énállapot egészséges egyensúlya adja ki a teljes embert, ezért mindhárom nagyon fontos. Ezt egy úgynevezett strukturális diagramban vázolja fel, mely egyben a személyiség teljes diagramja is. Az egyes emberekre vonatkozó személyes diagramot strukturális elemzés révén lehet felállítani.

5.MISZTIKUSOK ÜZENETEI

-egy magasabb forrással való kapcsolat

-az anyagi szerzésvágy gyengülése

-fokozott képességek és tudásvágy

-fokozott képesség a szépség és a többi ember értékelésére

-fokozott képesség az érzéken túli érzékelésre

-küldetéstudat

-a félénkség,bizonytalanság hiánya

-képesség a többi ember lelkesítésére

6.TISZTÁZNI A MULTAT

A 4 legelterjedtebb Energia Szerzési Módszer fele Aktív, fele Passzív...

A Legaktívabb és Legagresszívabb a MEGFÉLEMLÍTŐ. Ő szóval és tettel is fenyegeti a Másik felet...
Ha a Másik erre félelemmel reagál... öntudatlanul is táplálja ezzel a Megfélemlítőt az Energiájával... aki ettől a Plussz Energiától még Félelmetesebbé, még "Hatalmasabbá" válik (pedig már eleve "Picike"...;-)

A VALLATÓ: Ő mindig boncolgató, elszámoltató, és számon kérő kérdésekkel támad. Direkt keresi a Hibákat. Mások Hibáira és a Gyengeségeire utazik... hogy Ő ezzel Erősebbnek és Tökéletesebbnek tűnjön... Mindig mindent kritizál, soha semmi sem elég jó neki... Ez tipikusan az a típus, akinek "még a szar sem elég büdös." Próbálja meggyengíteni a Másik Önbizalmát... hogy ha el tudja ezt érni az Félszeggé váljon... és ha a Másik fél tőle, a Haragjától és a Kritikájától, és megpróbál a kedvében járni (ami szinte lehetetlen) és kínosan ügyelni rá, hogy mindent a lehető legjobban csináljon... máris belement lelkileg az Alárendeltségi Játszmába...és máris tolja át a Vallatónak az Energiát... aki így Őt teljes mértékben uralja és "kihasználja". A Negativitásával Uralkodik fölötte... Mint a legtöbb házsártos feleség és anyós... ;-)

A ZÁRKÓZOTT: passzív módon szerzi az Energiát. Információ hiányban tartja a Másikat a Titokzatosságával, aki így kíváncsivá válik és érdeklődni kezd Iránta... A Titokzatosságával felébreszti a Másik Érdeklődését és Kíváncsiságát... vagyis: magára vonja a Figyelmét... És mivel tudjuk, hogy a Figyelem (a Tudatosság) Energia: így maga felé áramoltatja a Másik Energiáját... ;-)

A SZEGÉNY ÉN... a legszegényebb, a legszerencsétlenebb...
A legpasszívabb Energia-Tolvaj módszer... ;-)
Csak panaszkodik, csak panaszkodik...
És aki hallgatja, főleg ha még sajnálja is, és elkezdi fejben "megoldani" az Ő problémáját... az átutalja Neki a Pillanatnyilag Rendelkezésére álló Energiája Javát...
Ilyen kis cseles ez a módszer is... ;-)

Ezeket a módszereket gyerekkorban sajátítjuk el a családon belül, annak függvényében, és ahhoz igazítva a saját módszerünket, hogy a szüleink hogyan viselkednek velünk szemben és Ők hogyan csikarják, zsarolják és kényszerítik ki belőlünk az Energiát...
A Gyermek (akárcsak később a Felnőtt) bármire képes azért, hogy odafigyeljenek rá, és megkapja a Számára szükséges Figyelmet és Energiát... Bár eredetileg a Szeretetre hajtunk... ;-)

Pl. ha a Szülők Vallatók, akkor a Gyermek bezárul, és Intravertált, Zárkózott lesz, így védekezik a Szülei támadásai elől... és állandóan kérdezgetni és faggatni kell... Így nyer -öntudatlanul is- Energiát... Tehát ez az Ő "Csapdája", amibe Másokat beleejt... a titokzatosságával... hogy Mások, mint egy nagy Rejtélyt... meg akarják fejteni Őt...

Aztán, ha az egyik szülő még ráadásul Megfélemlítő is... akkor a Gyerek a Szegény-én taktikát fogja élni... A Másik sajnálatára és irgalmára játszik és erre hajt... Érzelmileg próbálja Őt zsarolni... emocionálisan manipulálni...

Aztán ez a dolog tud úgy is működni, hogy otthon a Családban valaki Szegény-ént játszik, de teszem azt a Munkahelyén vagy a Párkapcsolatában meg Ő a Megfélemlítő... mert ott kiélheti ezeket az Elfojtott Agresszióit és Indulatait, ha a Többiek gyengébbek... és így Kompenzál...Ehhez is kell egy kis Önismeret... hogy Magadra ismerj... és hogy tudatosan elhagyd a Játszmáidat... és ne másokat manipulálva és másoktól kicsikarva juss Energiához... hanem hogy Kapcsolódj rá a Kozmikus ŐsEnergiához... és Onnan Direktbe... ami VÉGTELEN...

Tehát a FORRÁSBÓL MINDIG MERÍTHETSZ... az nem fog elapadni soha...

7.BEKAPCSOLODNI A FOLYAMATBA

-célirányos cselekvés

-hála és elismerés

-megbocsátás

-egyenesbe jutni

-a megfigyelő szemszögéből

-vonzani az üzeneteket

-öröm az ürömben

-álommunka

8. A KAPCSOLATOK ÚJ TÁVLATAI

-másként bánni az emberekkel

-szerelmi kapcsolatok,plátói kapcsolatok

-szülő gyerek kapcsolat

-segítő csoport létrehozása

9.AZ ÚJ KULTÚRA

-2012 jővőkép

 

Asztali nézet